Rust en ontspanning

Laura van Lee, consultant en trainer bij Rutgers WPF

Door het tijdsurfen heb ik meer rust en ontspanning gekregen in mijn leven. Ik kan nu beter kiezen waar ik mijn tijd aan besteed, in plaats dat ik wordt meegevoerd in de waan van alledag. En als ik dan toch een gestreste dag heb, dan doorzie ik ook sneller hoe dat komt. Mijn favoriete tip is die van de kralen: iedere handeling of activiteit is een afgeronde kraal. De hele dag is dus een kralenketting. Na elke kraal neem ik even korte pauze (een ‘witje’). Dat ruimt op in mijn hoofd, voordat ik naar de volgende activiteit toe ga.

Vroeger kon ik al iets nieuws beginnen, terwijl ik het andere nog net niet had afgrond (een mail tikken, een gesprek met een collega voeren en tegelijkertijd iets anders doen etc). Met het beeld van de kralen doe ik de dingen aandachtiger en met meer tevredenheid. En dat geeft weer meer voldoening. Hoera!